Spela på sport – på alla möjliga sätt

När man satsar pengar så finns det som du säkert redan förstått en mängd olika områden att spela på. Du kan till exempel satsa pengar på vem du tror vinner Melodifestivalen eller tar hem Nobelpriset i litteratur. Det vanligaste området att spela på är dock sport av olika slag. Det finns idag en mängd olika spel att välja mellan om man vill satsa pengar på sport av olika slag.

Välj rätt vinnare i dagens match

Fotboll är en av de sporter där det finns överlägset flest spel att välja mellan. Förutom slutresultat i en match kan du inom sporten spela på statistikspel där det gäller att välja ut den spelare som du tror kommer göra flest mål under en match eller kanske under en hel turnering. Inför stora fotbollshändelser som fotbolls-EM eller VM så erbjuder spelbolagen en mängd med udda spel där man med lite tur kan plocka hem stora summor pengar på de mest bisarra händelserna.

sportbetting


Trots denna bredd av spel så är det ändå spelen där du ska välja rätt vinnare som är populärast. Här burkar man inte spela på en enstaka match, utan på ihopsatta spel där det gäller att gissa rätt i fler amatcher som spelas inom en och samma tidsperiod. Ett relativt nytt spel inom detta område, men som på kort tid fått stor popularitet är Betssons spel EttKryssTvå. Här gäller det att i tretton matcher som spelas under en och samma dag välja ut de lag som du tror kommer vinna de olika matcherna.

Att spela på ett så pass populärt spel kan ibland ha en negativ effekt i form av att man tvingas dela sin vinst med många andra spelare. Ibland är det så pass många som vinner att vinsten blir minimal, eller i värsta fall uteblir helt. Spelar du på Ett kryssTvå är du dock garanterad en vinst om du får 10 rätt eller fler, vilket skiljer spelet från konkurrenterna. Dessutom kan du redan innan du spelar se den möjliga vinstsumma som du kan plocka hem.

Här är tio vanliga typer av spel på sport:

  1. Raka spel (Moneyline): Det mest grundläggande sättet att satsa. Du satsar helt enkelt på vilket lag eller vilken individ som kommer att vinna en match eller ett evenemang. Utbetalningen baseras på oddsen som erbjuds.
  2. Handikapp (Spread betting): Istället för att bara satsa på vem som vinner, satsar du på skillnaden i poäng mellan de två lagen. Exempelvis kan ett lag ges ett försprång på 2.5 poäng, och du satsar på om de kommer att vinna med mer än det eller förlora med mindre än det.
  3. Över/Under (Totals): Här satsar du på om den totala poängsumman (eller annan statistik) för båda lagen tillsammans kommer att vara över eller under en viss förutbestämd gräns.
  4. Parlay (Ackumulator): Ett sammansatt spel där du kombinerar flera individuella spel (vanligtvis 2 eller fler) i en enda satsning. Alla val måste vara korrekta för att du ska vinna.
  5. Livebetting: Att satsa på en match eller evenemang medan det pågår. Oddsen kan förändras i realtid beroende på händelseförloppet.
  6. Futures (Framtida satsningar): Satsningar på framtida händelser, som vilket lag som kommer att vinna en liga, en turnering eller en mästerskapstitel.
  7. Propositionsspel (Props): Dessa är satsningar på specifika händelser inom en match snarare än slutresultatet. Exempelvis vilken spelare som gör första målet, antal hörnsparkar eller antal fouls under en fotbollsmatch.
  8. Teaser: Liknar en parlay, men här får du ändra spread eller total för varje val i din satsning för att förbättra dina chanser. Som kompensation för detta minskar dock den potentiella utbetalningen jämfört med en traditionell parlay.
  9. Head-to-head: Oftast sett i individuella sporter som motorsport, golf eller tennis, där du satsar på vilken av två deltagare som kommer att prestera bättre.
  10. Punktspel (Points betting): Ett mer komplicerat sätt att satsa där din vinst eller förlust inte är fast utan varierar beroende på hur rätt eller fel ditt spel är. Ju mer rätt ditt spel är, desto mer vinner du, och vice versa.

Oavsett vilken typ av satsning du väljer är det alltid viktigt att spela ansvarsfullt och sätta en budget.

/Bookies.se