spela dart

Dart är en precisionssport där spelare kastar små pilar mot en cirkulär tavla hängande på en vägg. Trots att det kan verka som en enkel pubsport för vissa, är dart en professionellt organiserad sport med tävlingar som lockar stora tittarskaror och bettingsintressen.

Exempel på tävlingar:

 1. PDC World Darts Championship: Det mest prestigefyllda evenemanget i dartsporten. Det arrangeras av Professional Darts Corporation och lockar de bästa spelarna från hela världen.
 2. BDO World Darts Championship: Ett annat världsmästerskap, arrangerat av British Darts Organisation. Många framstående dartspelare började sina karriärer här innan de bytte till PDC.
 3. Premier League Darts: Ett årligt evenemang som sträcker sig över flera månader med toppspelare som konkurrerar varje vecka.
 4. World Matchplay: En annan stor PDC-tävling som drar till sig mycket uppmärksamhet från både fans och bettare.
spela dart

Grundläggande regler:

 • Målet med de flesta dartspel är att minska sin poäng från ett bestämt antal (oftast 501 eller 301) till noll före sin motståndare.
 • Varje sektion på tavlan representerar olika poängvärden, med den yttre ringen som representerar en dubbel poäng och den inre ringen en trippel poäng. Bullseye i mitten är värt 50 poäng.
 • För att avsluta ett spel måste en spelare nå noll genom att kasta en pil i en dubbel eller i bullseye.
 • Om en spelare överskrider noll (dvs. går under) kallas detta “bust”, och spelarens kast räknas inte.

Att betta på dart:

När du satsar på dart finns det en rad olika marknader att överväga:

 1. Matchvinnare: Enkelt nog, vem vinner matchen?
 2. Setvinnare: Vem vinner det specifika setet?
 3. Antal 180s: Hur många gånger kommer en spelare (eller båda spelarna tillsammans) att kasta tre trippla 20-tal i en enda tur?
 4. Högsta utkast: Vad kommer det högsta utkastet (poäng från tre pilar) vara under matchen?
 5. 9-dart finish: Kommer någon spelare att avsluta med 9 pilar, den snabbaste möjliga vägen?

När du satsar på dart är det viktigt att inte bara titta på de mest framstående spelarna, utan också att överväga formen hos varje spelare, tidigare möten mellan två spelare och eventuella skador eller andra faktorer som kan påverka prestationen. Precis som med alla sporter är det viktigt att göra sin forskning för att öka sina chanser att göra framgångsrika satsningar.

/Bookies.se